Bugojanke se pobjedom oprostile od svojih navijača

Minimalna pobjeda ŽNK Iskra

Bugojanke se pobjedom oprostile od svojih navijača

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre nastavile su sa sjajnim igrama u Ligi za prvaka Premijer ženske lige BiH. 

Bugojanke su za vikend savladale Banja Luku na svom Jakliću sa minimalnih 1:0.

Junak pobjede bila je Samira Goretić koja je u 32. minuti zatresla mrežu Tamare Škorić, a pored tog pogotka Iskra je stvorila još nekoliko sjajnih prilika.

Ovom pobjedom kolo prije kraja sezone Bugojanke su došle na drugu poziciju, te sada imaju 36 osvojenih bodova, dok je trećeplasirana Lokomotiva sa 34. Već odavno titule su osigurale nogometašice SFK 2000 Sarajevo.

U posljednjem kolu ŽNK Iskra će u goste upravo SFK 2000 Sarajevo, a čelnik čovjek Bugojanki Naim Basara ističe da je ovaj klub već ostvario svoj cilj, s obzirom na premijerni nastup u Premijer ligi. 

Bugojanke su uoči sezone imale zacrtan cilj da izbore opstanak, ali sjajne igre dovele su u Ligu za prvaka, te će sezonu okončati na drugom ili trećem mjestu, što je svakako uspjeh vrijedan hvale.

Premijer ženska liga BiH - Liga za prvaka

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Banja Luka 1:0 (1:0)

Stadion Jaklić u Bugojnu. Glavni sudija: Nejra Ališpago. Pomoćnici: Almira Spahić (Sarajevo) i Aida Jusufović (Sarajevo). Delegat: Franjo Grganović (Novi Travnik). Posmatrač suđenja: Emir Ribić (Bugojno).

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Čehaja, Crnjak, Hadžo, Lukić, Goretić, Lužić, Basara, Koluh, Vujošević, Behrem.

ŽFK Banja Luka: Škorić, Ćebedžija, Bektaš, Kodžo, Bojanić, Koprena, Stojić, Filipović, Milanović, Vrhovac, Veselinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi