Čakić: Nadamo se pozitivnom ishodu, raduju me pohvale

IFK Amal na pragu plasman u viši rang

Čakić: Nadamo se pozitivnom ishodu, raduju me pohvale

S. Mlaćo

Švedski IFK Amal za kojeg nastupaju bh. internacionalci Josip Čakić, te Alem Plakalo, na pragu je plasman u drugu ligu te zemlje.

Ukoliko se to i desi, Čakić će biti jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh, s obzirom na sjajne igre iz kola u kolo.

"U prvoj utakmici smo savladali Enkoping, a sada igramo protiv FC Newroz. Prvu utakmicu smo slavili 2:0, sada nam odgovara i neriješen ishod. Svi se nadamo pozitivnom ishodu i ulasku u drugu ligu, a godi nam pohvale, s obzirom da svi kažu da smo ponajbolja ekipa u ligi. Odigrao sam sve utakmice u drugoj polusezoni, tačnije 12, uključujući i finale Kupa, te Play off i Kup koji smo osvojili pobjedom kod kuće 2:0, gdje sam postigao prvi pogodak", kazao je Čakić za SportSport.ba.

"Dolaskom u IFK Amal napravio sam pravi potez, ali se sada nadam boljem klubu i višem rangu. Raduju me pohvale koje sam dobio od čelnika sadašnjeg kluba, ali i onih koji redovno gledaju naše utakmice. Kada sam tek došao, bilo se teško naviknuti s obzirom na engleski stil igre. Trenirao sam dva puta, a nekada čak i tri na dan. Ušao sam u formu, navikao se i sada sve ide sjajno", dodao je bivši član, Busovače, Novog Travnika, Travnika, Kreševa, Fojnice, Zmaja (Hrvatska).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi