Čelik pred 50-ak navijača ostvario pirovu pobjedu

Olimpic prošao dalje

Čelik pred 50-ak navijača ostvario pirovu pobjedu

E. Škorić

Kako se i očekivalo, Čelik nije uspio da napravi čudo protiv Olimpica u revanšu osmine finala Kupa BiH. Domaći su s 1:0 slavili, ali to nije bilo dovoljno jer je na Otoci zenički klub poražen s 4:0.

Čelik je bio u nemogućoj misiji. Bilo je jasno da Zeničani ne mogu da stignu četiri gola zaostatka protiv Olimpica, posebno ako se uzme u obzir njihova trenutna forma i svi problemi unutar kluba.

Da u Čeliku stvari ne štimaju, najbolje ilustrira podatak da je današnji uzvratni meč osmine finala Kupa pratio 31 navijač. To je najmanja posjeta u povijesti crveno-crnih, barem kada su domaće utakmice u pitanju.

Gosti s Otoke su odmah zaprijetili. Gojak je u 10. minuti gađao iz voleja, ali ravno u dobro postavljenog Adilovića. Dvije minute kasnije, Čelik je poveo. Đelmića je proigrao Pezer, a ovaj je s osam metara sigurno pogodio mrežu Olimpica.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Imali su potom Đelmić i Simić dobre prilike za domaće, no ostalo je 1:0. Dedić u 25. minuti izvodi korner, Alispahić šutira pored gola. Gojak zatim na drugoj strani dobro šutira iz slobodnjaka, Adilović je sjajan. Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0. 

U nastavku je Dedić isključen u sastavu Čelika, domaći su i sa igračem manje pokušavali napraviti nešto više, no nije bilo promjena.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.