Čelik protiv Metalleghea bez Brkovića

Zeničani trenirali na Bilinom Polju

Čelik protiv Metalleghea bez Brkovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odradili redovni trening na stadionu Bilino polje u Zenici, gdje će u subotu od 17 sati odigrati utakmicu 8. kola Lige za opstanak u kojoj će dočekati ekipu Metalleghea iz Jajca.

Za Zeničane ova utakmica je od ogromnog značaja, jer ako Vitez ne pobijedi u Širokom Brijegu, a izabranici Borisa Pavića savladaju Metalleghe, onda će crno-crveni zvanično dva kola prije kraja prvenstva osigurati opstanak u ligi.

Svjesni važnosti utakmice i dobre situacije u kojoj se nalaze, stručni štab je maksimalno priprema ekipu za narednu utakmicu, za koju očekuju da bude izuzetno teška jer i protivniku 'gori pod nogama' u borbi za opstanak.

Stručni štab Zeničana za narednu utakmicu neće moći računati na usluge krilnog napadača Danijala Brkovića, koji je protiv Viteza u prošlom kolu dobio treći žuti karton i on neće biti u konkurenciju za utakmicu u subotu. Pozitivna vijest za Čelik je da će za susret konkurisati oporavljeni Jasmin Smriko i Fenan Salčinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je u velikoj formi, tako da su u posljednja četiri kola ostvarili četiri pobjede, a ovog proljeća nemaju nijedan poraz. Utakmica u subotu protiv Metalleghea, biće i humanitarnog karaktera, budući da će dio prihoda od ulaznica biti namijenjen za liječenje sina od bivšeg nogometaša kluba Seada Bajramovića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi