Čelik protiv Radnika bez Kajkuta i Dedića

Zeničani gostuju u Bijeljini

Čelik protiv Radnika bez Kajkuta i Dedića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika najveće su razočarenje dosadašnjeg dijela prvensta u Premijer ligi. Iz 10 utakmica osvojenih 10 bodova premalo je da bi se zadovoljili apetiti vjernih navijača, koji su bez obzira na rezultatsku krizu čvrsto uz trenera Vladu Jagodića i igrače koji nose crno-crveni dres.

Dokad će navijači imati strpljenja za rezultatske neuspjehe u ovoj sezoni vrijeme će pokazati, ali svakako da će dosta stvari biti poznato nakon narednog kola, kada prije reprezentativne pauze Zeničani gostuju Radniku u Bijeljini.

Mnogi se slažu u tome da ukoliko ne pobijede u Bijeljini biće velikih promjena, vjerovatno i otkaza pojedinih igrača, a možda i šefa stručnog štaba. Zeničani su protiv Željezničara pokazali da imaju još dosta prostora za napredak, ali potrebna im je definitivno jedna gostujuća pobjeda, koja bi podigla  poljuljano samopouzdanje kod igrača.

Otežavajuća okolnost za trenera Vladu Jagodića je što protiv Radnika zbog tri žuta ne može računati na svoja dva najbolja strijelca u ovoj sezoni. Alen Dedić strijelac četri gola, te Saša Kajkut koji je zatresao mrežu u tri navrata, zbog trećeg žutog kartona dobivenog u susretu sa Željezničarem neće putovati na teško gostovanje u Bijeljinu.

Dobra vijest za sve navijače jeste što će najraspoloženiji igrač Čelika u posljednja tri kola (tri gola), Jasmin Mešanović biti spreman za naredno gostovanje. Mladi reprezentativac je u susretu protiv Željezničara igru napustio u 60 minuti zbog povrede, ali ona se ispostavila lakše prirode i ovaj napadač će predvoditi Zeničane u Bijeljini.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.