Čelik protiv Željezničara bez Selimovića i Dedića

Zbog crvenih kartona

Čelik protiv Željezničara bez Selimovića i Dedića

D. Kurbegović

Klub s Bilinog polja igra sjajno u proljetnom dijelu prvenstva. Čelik je u posljednjih devet utakmica ostvario šest pobjeda i tri remija, tako da se nalaze u sjajnoj formi i velikoj seriji.

Posljednje kolo u Zenici donosi derbi starih rivala. Zeničani će dočekati Željezničar, koji je još u igri za titulu, tako da se očekuje sjajna utakmica u subotu u Zenici.

Čelik je u prošlom kolu remizirao u Ugljeviku protiv Radnika odigravši 2:2, a zbog crvenih kartona zarađenih na toj utakmici posljednje kolo će propustiti Vernes Selimović i Anel Dedić.

Ova dva igrača su u proljetnom dijelu odigrala sjajno, a posebno se to odnosi na Dedića koji je kao zadnji vezni u drugom dijelu sezone postigao pet golova, te je ukupno sa šest pogodaka zajedno sa Marinom Popovićem na prvoj listi strijelaca kluba ove sezone.

Iako će Boris Pavić biti lišen usluga dvojice standardnih igrača, pozitivno je što će u konkurenciji za utakmicu biti Renato Gojković, koji je propustio posljednja dva kola zbog problema s aduktorom, te Alen Dedić, koji je hitno zbog porodičnih obaveza otišao na kratko u Njemačku. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostali igrači su spremni i očekuje se da crno-crveni ipak izvedu respektabilan sastav kontra Željezničara, koji ove sezone igra sjajno u gostima. 

Domaći su devet utakmica bez poraza, dok gosti u Zenicu dolaze sa 16 utakmicu u kojima su ostali neporaženi, što sigurno garantuje sjajnu nogometnu predstavu u Zenici, kao šlag na tortu i završetak jedne od najinteresantnijih sezona u historiji Premijer lige.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.