Čeliku tri velika boda, Olimpic sve bliže nižem rangu

Zeničani slavili s minimalnih 1:0

Čeliku tri velika boda, Olimpic sve bliže nižem rangu

A. Beganović

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Čelika su u Zenici s minimalnih 1:0 savladali Olimpic, koji se nakon današnjeg poraza nalazi još bliže Prvoj ligi Federacije BiH.

Fudbaleri Olimpica su nešto bolje otvorili susret, odnosnoi prvi su zparijetili. Igrala se 15 minuta kada je Karić sa 16 metara pokušao, ali lopta je otišla malo pored ČČelikovog gola.

Tri minuta kasnije domaći su stigli do prednosti. Čolić je s desne strane dobro centrirao, najviši u skoku je Bio Karić koji dobro šutira glavom. Bandović je odbranio, a odbijanac u mrežu posprema Dedić, kojem s par metara nije bilo teško savladati golmana gostujuće ekipe.

Nakon Čelikovog gola gosti su krenuli još ofanzivnije, a u 21. minuti još jednom je pokušao Karić, no Adilović je siguran.

Deset minuta prije kraja prvog poluvremena Olimpic je imao veliku priliku. Stanić je ubacio s desne strane, Muharemović je šutirao sa par metara, lopta je, čini se, u ruku pogodila Kojića, no Skakić nije ništa svirao.

Nakon toga gosti su izveli još nekoliko kornera, ali nije bilo veće opasnosti po gol domaćina.

Olimpic je u drugom dijelu tempirao tempo igre. Na samom otvaranju gosti iz Sarajeva su izveli nekoliko kornera nakon kojih je u dva navrata golu Čelika zaprijetio Bogičević, no njegovi udarci glavom nisu bili precizni. 

Domaći su se orijentisali na čuvanje svog gola i kontranapade, a u 62. minuti Karić je šutirao sa 20 metara, no lopta je otišla iznad gola Olimpica.

Dvadesetak minuta prije kraja Smajić je pokušao iz slobodnjaka sa nekih 25 metara, ali Adilović je dobro postavljen.

Desetak minuta prije kraja Selimović je nakon dodavanja Salčinovića šutirao sa 16 metara, ali lopta je otišla malo pored gola Olimpica. U samom finišu susreta Olimpic je imao dvije velike prilike. Prvo je u 89. minuti Muharemović sa par metara šutirao, a Adilović je sjajno odbranio, da bi malo kasnije iskusni Handžić sa 10 metara šutirao malo pored gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic je imao izglednije prilike, no Čelik je na kraju slavio.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.