Centar pobjedom u Tuzli krenuo u odbranu titule

Odigran zaostali susret 1. kola PL u futsalu

Centar pobjedom u Tuzli krenuo u odbranu titule

A. Beganović

U zaostalom susretu 1. kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine aktuelni prvak Centar u Tuzli je bio bolji od Bosna Kompreda (5:4).

Duel Bosna Kompreda i Centra opravdao je očekivanja, a oko 600 prisutnih gledalaca u Mejdanu moglo je uživati u majstorijama fudbalera obje ekipe.

Miralem Golać je u 12. minuti doveo domaće do prednosti, da bi isti igrač u 17. isti igrač udvostručio prednost Bosna Kompreda.

Međutim, do odlaska na odmor gosti iz Sarajeva su uspjeli izjednačiti. U 18. minuti za 2:1 pogađa Dražen Novoselac, da bi minut kasnije Anel Radmilović stvari vratio na početak.

Igrala se 22. minuta kada je Radmilović svojim drugim pogotkom donio prednost Centru, a u 24. pogodak za 2:4 postiže Novoselac. 

Benjamin Avdić vraća domaće u život u 30. minuti, a samo tri minuta kasnije Nermin Kahvedžić sarajevskoj ekipi vraća prednost od dva gola. Pet minuta prije kraja Fahro Vejzovvić pogađa za konačnih 4:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.