Krilni napadač mlade reprezentacija BiH

Čerimagić: Ovo je dobra uvertira za nastavak kvalifikacija

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Trening centru N/FSBiH odigrati prijateljsku utakmicu protiv Olimpijsko-mediteranske selekcije, koja je sastavljena pretežno od igrača do 23 godine, među kojima ima nekoliko kandidata za mladu reprezentaciju.

Jedan od igrača koji se nametnuo selektoru Nestoroviću u ovim kvalifikacijama jeste krilni napadač Armin Čerimagić. Bivši igrač Željezničara, Genta, Aalst, a trenutno poljskog Gornika će biti jedna od najvećih prijetnji za protivnički gol.

Ovaj 22-godišnjak danas je govorio o predstojećim akcijama U-21 selekcije, nastavku kvalifikacija te svojim igrama u reprezentaciji i klubu u ovoj sezoni.

"Prvi put je ekipa u Trening kampu ovdje u Zenici, mislim da su uslovi sjajni i žao mi je što ranije nismo imali priliku da boravimo ovdje i koristimo ove terene i čitav sadržaj kampa. Očekuje nas jedna dobra provjera, svaki igrač vjerujem da će dati svoj maksimum. Ove provjere su najbolja uvertira za nastavak kvalifikacija. U nekim prethodnim utakmicama nismo dali svoj maksimum, ali u nekim smo i neopravdano izgubili bodove, međutim u narednim utakmicama vjerujem da ćemo odigrati mnogo bolje" nada se Čerimagić.

Osvrnuo se na svoje igre  u reprezentaciji i poljskom Gorniku.

"Ako je selektor zadovoljan mojim igrama onda sam i ja, normalno da smo u nekim situacijama svi mogli malo bolje i više, ali zadnjih par utakmica je to izgledalo malo bolje, nego ranije. Što se tiče mojih nastupa u Poljskoj, također nogomet je takav sport, danas ovako sutra onako, ali vjerujem da će sljedeća sezona biti mnogo bolja", kazao je Čerimagić standardni član udarne postave mlade selekcije, koji je u prošloj sezoni u najjačoj diviziji Poljske skupio 18 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi