Čolić: Klub nema rukovodstva i duguju mi obećani novac

Defanzivac želi napustiti Čelik

Čolić: Klub nema rukovodstva i duguju mi obećani novac

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik godinama diše na škrge. Zenički klub je najveći sportski dužnik u državi, ali ga vladajuća oligarhija ne želi prepustiti mlađima i sposobnijima, koji imaju plan za izlaz iz višegodišnje krize.

Situacija je već odavno alarmantna, ali nju pomalo prikrivaju više nego dobri rezultati seniorske ekipe, koja u uslovima u kojima se klub nalazi nadilazi svoje mogućnosti. 

Klub nema predsjednika, Upravnog odbora, plate kasne, a jedan od najboljih igrača u završenoj polusezoni Benjamin Čolić ne može više slušati lažna obećanja od direktora kluba.

"Klub je prepušten sam sebi, nema predsjednika Upravnog odbora, direktor mi je kazao da će se uskoro promijeniti situacija, ali ja ne mogu da više čekam. Duguju nam već dvije plate, nisu mi ispoštovali ništa što smo se dogovorili. Nakon što je otišao iz kluba Senad Sarajlić, ništa više nije kako smo se dogovorili. Klub nema nikakvih ambicija, pa ovo što su igrači ostvarili u ovoj i prošloj sezoni je za naučne fantastik. Mi sa par igrača možemo se boriti za Evropu, ali očito u Čeliku je najbitnije samo da se ne ispadne iz lige", razočaran je Čolić.

Iza njega je najuspješnija polusezona u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igrao sam čitavu karijeru u Željezničaru, ali u Čeliku sam imao najbolju polusezonu u karijeri. Tri gola i četiri asistencije su nešto što i sam nisam očekivao, posebno jer sam stigao u klub pred sami početak prvenstva. Ja sam zahvalan saigračima, navijačima i svima koji su bili uz ekipu, ali u ovakom okruženju nemoguće je funkcionisati. Ja sam profesionalac, živim od nogometa i nadam se da ću u narednim danima s nekim iz kluba dogovoriti sporazumni raskid ugovora. Čelik ne zaslužuje ovo što mu se dešava, ne mogu vjerovati da klub nema nikakvih ambicija, sa infrastrukturom, navijačima i ostalim stvarima koje posjeduje grad i klub, sramota je da se svake godine ne bori za titulu", kazao je za SportSport.ba Benjamin Čolić.

Benjamin Čolić nakon 10-tak godina u Željezničaru pred početak sezone nakon što mu je istekao ugovor s klubom iz Sarajeva stigao je na Bilino polje. Potpisao je dvogodišnji ugovor, te se već u prvoj polusezoni pokazao kao jedino pravo pojačanje. U ukupno 20 utakmica u Premijer ligi i Kupu BiH postigao je tri sjajna gola, uz četiri asistencije.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.