Ćurguz: Do 43. minute je sve bilo bajno...

Sloga pala u nastavku

Ćurguz: Do 43. minute je sve bilo bajno...

E. Škorić

Trener Sloge iz Doboja Zoran Ćurguz smatra da je današnji rezultat nerealan, odnosno da pobjeda Širokog od 4:2 u prvom susretu polufinala Kupa nije pravo mjerilo kvaliteta.

"Dominirali smo 20-ak minuta, stvorili dvije stopostotne prilike, dali gol, držali kontrolu, izgledalo je sve bajno..., ali onda u 43. minuti greška i primili smo gol i nismo se psihički mogli vratiti nakon toga", kaže trener Sloge Zoran Ćurguz u razgovoru za SportSport.ba, te dodaje:

 

"U drugom poluvremenu je došlo do strahovitog pada, Široki je iz poluprilika dao golove. Rezultat je možda nerealan na kraju. Mogu biti zadovoljan zbog onoga što smo napravili u tom napadačkom dijelu, ali ne i u defanzivnom."

 

Uzvrat polufinala Kupa između Širokog i Sloge na programu je 3. aprila...

 

"Teško je očekivati da pobijedimo 3:0 na Pecari. Otići ćemo da se predstavimo u najboljem svjetlu i ovo je bio jedan dobar test za nas, jer nama je cilj da izborimo plasman u Premijer ligu. Nismo mogli računati na tri važna igrača i siguran sam da bi bilo sve drugačije da smo ih danas imali."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"Ne možemo biti razočarani. Cilj nam je bio Premijer liga i to nam ostaje. Možda je i bolje što smo ispali iz Kupa, kako bi se mogli fokusirati na prvenstvo", dodaje Ćurguz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.