Delač: Nestrpljivo očekujem prvi sudijski zvižduk u subotu

Golman FK Sarajevo

Delač: Nestrpljivo očekujem prvi sudijski zvižduk u subotu

Fudbaleri Sarajeva ubjedljivo su savladali Vitez u okviru 29. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0, a golman Matej Delač za službenu stranicu kluba prenio je svoje utiske sa utakmice.

"Mnogo sam zadovoljan i sretan poslije utakmice u Vitezu. Napravili smo još jedan korak ka našem zajedničkom cilju, a do ostvarenja istog ostalo je još 90 minuta. Ova sezona je dosta teška i naporna i siguran sam da imamo snage da posljednju utakmicu odigramo onako kako se i očekuje od nas.", kazao je Delač.

Golman Sarajeva je u odličnoj formi, što govori i podatak da je mrežu tima sa Koševa uspio sačuvati u jedanaest susreta. 

"Kao razloge moje dobre forme mogu istaći da dobro radimo na treningu, odlično to sve izgleda sa trenerom Hodžićem i mojim kolegama, a svakako ne mogu a da ne pohvalim našu zadnju liniju i komunikaciju među nama, koja je na odličnom nivou.", dodao je Delač.

Sarajevo će na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" dočekati tuzlansku Slobodu, a Matej, prije svega, očekuje pun stadion.

"Očekujem pun stadion i da će navijači doći u što većem broju, kako bi bili uz nas i posljednji put u ovoj sezoni. Sloboda je u  dobroj formi, kvalitetna su ekipa. Njihov karakter se najbolje vidio na utakmici protiv Obarske, kada su uspjeli da okrenu rezultat poslije rezultatskog zaostatka, međutim, bit ću iskren i reći da sam ubjeđen u našu pobjedu. Uz fantastičnu podršku naših navijača, vjerujem da možemo slaviti.", rekao je Delač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjedom protiv Slobode u subotu, Sarajevo može otkloniti sve dileme kada je u pitanju šampionska titula u ovoj sezoni, a pehar prvaka Bosne i Hercegovine može doći na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase". Delač će tako imati mogućnost da osvoji još jedan trofej.

"Ispalo je tako i drago mi je zbog toga. Jako sam sretan, jer je ovo što se dešava nešto prelijepo i teško opisivo. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, ove godine nam nedostaje jako malo da podignemo taj šampionski trofej i nestrpljivo očekujem prvi sudijski zvižduk u subotu.", zaključio je Delač.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.