Dizdarić: Ostaje žal za ispuštenom pobjedom

Vezista Rudara iz Kaknja

Dizdarić: Ostaje žal za ispuštenom pobjedom

U dobroj fudbalskoj predstavi na najvećem bh. stadionu jučer su u okviru 24. kola 1. lige FBiH neriješeno odigrali Bosna Sema i Rudar Kakanj (2:2). 

Rudar je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" tražio pobjedu kojom bi ostao u utrci za plasman u društvo najboljih, međutim domaći su se pokazali kao tvrd orah i na kraju su osvojili vrijedan bod. 

Nakon utakmice komentar je dao vezista Rudara Benjamin Dizdarić, koji nije skrivao nezadovoljstvo zbog ispuštene pobjede u samom finišu.

"Uslovi za igranje su bili znatno otežani zbog hladnoće i snijega, što nam je onemogućilo da igramo bilo kakvu igru, ali smo opet imali dobre šanse u prvom dijelu. Kada promašite velike prilike to se obično osveti, pa smo tako i mi primili gol. Ipak, to nas nije poremetilo i nakon primljenog gola smo uspjeli i preokrenuti utakmicu. U cilju da sačuvamo prednost povukli smo se, ali nažalost pred sami kraj primamo gol i gubimo dva vrlo važna boda za vrh tabele", kazao nam je Dizdarić. 

Priliku za iskupljenje Rudar će imati protiv Bosne iz Visokog. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Naredno kolo nam donosi derbi sa Bosnom iz Visokog i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, te tako obradujemo navijače. Cilj nam je da nastavimo s pozitivnim rezultatima i prvenstvo učiniti neizvjesnim", dodao je. 

Na tabeli Rudar trenutno zauzima treću poziciju i ima pet bodova manje od visočke Bosne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi