Dolazak Vukotića u Želju nemoguća misija

Ugovorom vezan do 2019. godine

Dolazak Vukotića u Želju nemoguća misija

S. Mlaćo

Nakon što su danas FK Željezničar i Aleksandar Kosorić sporazumno prekinuli saradnju, gotovo je sigurno da će Željo na stoperskoj poziciji morati tražiti pojačanja.

Jedan od onih koji se povezuju sa Plavima jeste stoper Krupe Aleksandar Vukotić. Ovaj fudbaler rođen u Kraljevu sjajnim igrama ove sezone u Krupi privukao je pažnju kluba sa Grbavice, što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Priča se o interesovanju, ali ja o tome ne znam više. Navodno su se raspitivali za mene, ali sa mnom niko nije razgovarao. Nisu mi iz kluba ništa zvanično rekli", ističe Vukotić, koji priznaje da bi volio preći u tim sa Grbavice, ali njegovor ugovor vrijedi do ljeta 2019. godine, što svakako predstavlja problem u eventualnoj realizaciji ovog transfera.

"Naravno da bih volio preći u Želju. To  jedan od najvećih klubova u BiH i  bio bi to veliki iskorak u mojoj karijeri, ali sada je to stvar dogovora. Ne znam kada će i da li će moj gazda razgovarati sa ljudima iz Želje", dodao je Vukotić koji je ove sezone u dresu Krupe upisao 16 nastupa i sasvim sigurno je jedan od najboljih stopera na premijerligaškim terenima.

SportSport.ba je kontaktirao i glavnog "krivca" za nevjerovatni uspon Krupe, prvog čovjeka ovog kluba Dragomira Ilića koji je istakao:

"Drago nam je što se naši igrači povezuju sa takvim klubom kao što je Željezničar, no u ovom trenutku je Vukotićev odlazak u Želju ili neki drugi bh. klub nemoguća misija. Profesionalnim ugovorom je vezan za Krupu do ljeta 2019., a njegove igre u inostranstvu nisu prošle nezapažene i ako bi napuštao klub onda će vjerovatno karijeru nastaviti van granica Bosne i Hercegovine. Nikakvih službenih ponuda od Želje nije bilo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi