Dva poraza i četiri remija u 17 mečeva Kodru koštali posla

Borac započeo, Velež i Drina nastavili, a Čelik mu presudio

Dva poraza i četiri remija u 17 mečeva Kodru koštali posla

A. Haznadarević

Dramatičan vrhunac sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine koštao je posla i Mehu Kodru, čovjeka koji je na klupu FK Sarajevo sjeo prije nešto manje od osam mjeseci i koji je ekipu predvodio u samo 17 zvaničnih susreta. Nekada slavni fudbaler i reprezentativac Bosne i Hercegovine, samim svojim dolaskom na Koševo znao je da preuzima klub sa najvećim apetitima u cijeloj ligi, te da ga očekuje veoma težak posao. Upravne strukture kluba su mu omogućile svu potrebnu infrastrukturu za pravljenje zapaženih rezultata na oba fronta, na kojima se bordo klub takmičio, te je bila potrebna još samo čvrsta ruka i kvalitetna strategija za pretvaranje ciljeva u realnost. 

Legenda Veleža, jedini bh. fudbaler koji je nosio dres slavne Barcelone i nekadašnji selektor nacionalne selekcije se jednostavno nije uspio snaći sa najboljim i najskupljim igračkim kadrom u Bosni i Hercegovini. Već na početku mandata je porazom na Koševu i eliminacijom iz Kupa ostao bez jednog od dva zacrtana cilja, a borbu za titulu je sa 4 remija i jednim porazom u ukupno 13 ligaških susreta doveo pod veliki znak pitanja. Domaći duel sa zeničkim Čelikom za Sarajevo je značio novo prosipanje bodova, a upravo to je i bila kap koja je prelila čašu i primorala čelnike kluba na raskid ugovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/18 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.