Džeko obilježio godišnjicu: Nije bio ofsajd!

Da se ne zaboravi i ne ponovi...

Džeko obilježio godišnjicu: Nije bio ofsajd!

Danas je 21. juni 2016. godine, a u ovo vrijeme prije tačno 731 dan, ribar sa Novog Zelanda Peter O'Leary nas je pokrao na Areni Pantanal u Cuiabi.

Igrom slučaja igrao se baš 21. minut kada je Zvjezdan Misimović fantastično proigrao Edina Džeku koji je matirao nemoćnog Enyjamu, ali je O'Learyjev pomoćnik digao zastavicu i gol je poništen.

Nigerija je nakon toga povela poslije prekršaja nad Emirom Spahićem, a taj rezultat je na semaforu ostao do samog kraja.

Ovog dana i utakmice prisjetio se i današnji kapiten Edin Džeko koji je te noći pogodio stativu u sudijskoj nadoknadi vremena.

Napadač Rome napisao je na zvaničnom Facebook profilu 'Ne, nije bio' uz snimak video klipa i trenutka kada ga je Misimović uposlio.

Podsjetimo da je Zmajevima bio dovoljan i bod iz tog meča da se plasiraju dalje, jer su u posljednjem kolu bez problema slavili protiv Irana 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi