Eurosport u čudu: BiH bez napadača u Izraelu

Evropa bruji o Bosni i Hercegovini

Eurosport u čudu: BiH bez napadača u Izraelu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju će na stadionu Sammy Ofer u Haifi odigrati susret četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku protiv Izraela. 

Mediji u regionu bili su začuđeni odlukom da selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić za duel sa Izraelom ne pozove niti jednog napadača, nakon što su se povrijedili Edin Džeko i Vedad Ibišević. Ova odluka selektora začudila je i novinare Eurosporta. 

"Safet Sušić odveo je reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali od tada na udaru je javnosti zbog loše taktike. Uprkos velikoj efikasnosti u kvalifikacijama, Bosna i Hercegovina u Brazil je otišla sa samo dva napadača. 

U bizarnoj utakmici protiv Nigerije Bosna i Hercegovina je pokradena, a u napadu je nedostajalo fleksibilnosti. Džeko je sam u vrhu napada, a pridruži mu se i njegova zamjena Vedad Ibišević, manje talentovani klon napadača Manchester Cityja. 

Sušić nije uspio izboriti drugi krug u grupi sa finalistima Argentinom i autsajderom Iranom, ali i pored toga imao je veliki kredit zbog historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Javnost u Bosni i Hercegovini gubi strpljenje zbog odluke Sušića da u Izrael vodi samo jednog napadača. Sa povrijeđenim Ibiševićem, Sušić je smatrao da nema potrebe da vodi više od jednog napadača u Izrael, vjerujući da Džeko može sam iznijeti taj teret. 

Sada je Džeko odsutan tri sedmice zbog povrede lista, što znači da Bosna i Hercegovina u Izrael ide bez napadača. 'Možemo igrati sa lažnom devetkom, poput Barcelone', Sušićeve riječi, ne naše," stoji u članku Eurosporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.