Francuska golom u posljednjoj minuti bolja od BiH

Prijateljska utakmica za žene u Zenici

Francuska golom u posljednjoj minuti bolja od BiH

D. Kurbegović

Danas je u Trening centru u Zenici održana međunarodna nogometna prijateljska utakmica između ženske A- reprezentacije BiH  i "B" selekcije Francuske.

Danas je bila prva od dvije dogovorene utakmice, koje će poslužiti trenerima reprezentacija da još više uigraju svoje selekcije.

Izabranice Samire Hurem u prvom poluvremenu su bile mnogo bolja ekipa, te je samo zahvaljujući čuvaru mreže selekcije Francuske, gostujuća reprezentacija uspjela da sačuva svoju mrežu. Već u 3.minuti Antonela Radeljić je šutirala s 15 metara, ali je odbranila Romane Munich. U 19.minuti, Milena Nikolić je pokušala iz slobodnjaka s oko 20 metara, ali ponovo brani Munich. U 25. minuti velika prilika za našu selekciju, Milena Nikolić je nakon gužve šutirala glavom s oko sedam metara, ali je s gol linije loptu izbacila Lorgere. Nastavile su domaće nogometašice s napadima ka golu Francuske, a u 27.minuti Dejana Spasojević izašla je oči u oči s golmanicom gostujuće ekipe, ali je oklijevala i još jedna šansa za domaću selekciju otišla je u nepovrat. Tek u 42. minuti gošće su prvi puta šutirale u okvir gola, Assevi je nakon gužve neometana šutirala s pet metara, ali Almina Hodžić fantastičnom reakcijom spašava gol BiH. Iako je domaća selekcija bila bolja, na poluvrijeme se otišlo bez golova 0:0.

U drugom poluvremenu gošće su zaigrale mnogo bolje, tako da su u 60. minuti prijetile preko Kenze Dali, ali njezin šut odlazi pored gola. Izabranice Samire Hurem u 63. minuti imali su obećavajući napad, koji je slabim šutem upropastila Antonela Radeljić.  Nakon toga u Zenici je počela padati jaka kiša, što je uz jak vjetar dosta otežavalo igru obje ekipe. Gošće su imale terensku inicijativu, te su u 75. minuti bile blizu gola, sjajno je šutirala iz slobodnog udarca s 25 metara Mylene Tarrieu, ali njezin šut je prošao malo pored lijeve stative golmanice Almine Hodžić. Nastavile su gošće s napadima do kraja utakmice, koje su se mnogo bolje snašle po teškim vremenskim uslovima. U 85. minuti Francuska je imala veliku šansu preko Lindsay Tomas, koja je šutirala pored gola s oko 7 metara iskosa s lijeve strane.K ada se mislilio da će utakmica biti završena bez golova, što bi bio i najrealniji rezultat današnje utakmice, reprezentativke Francuske nakon greške domaće odbrane preko Lindsay Thomas u posljednjoj minuti utakmice postižu gol za 0:1 i pobjedu u današnjoj utakmic.

Druga utakmica koja je dogovorena između ovih selekcija igra se u četvrtak u Trening centru u Zenici s početkom u 16:30 sati.

BiH-Francuska 0:1 (Thomas 90)

BiH:Hodžić, Dijaković, Radeljić, Spahić,Hadžić, Nikolić, Kuliš, Piskić, Spasojević i Kršo.Selektorica: Samira Hurem.

Francuska: Munich, Lorgere, Bilabult, Diallo, Assevi, Le Bihan, Dali, Daeufur, Torrent, Cascarino i Morroni. Selektor: Jef Niemeczki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti