Futsal reprezentacija BiH remizirala protiv Albanije

Bez šansi za baraž

Futsal reprezentacija BiH remizirala protiv Albanije

E. Čaušević

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas u Bakuu protiv Albanije (6:6) u meču trećeg kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon današnjeg remija protiv selekcije Albanije naša reprezentacija ostala je bez šansi da se plasira u baraž. Selentor Boro Matan u današnjoj utakmici nije mogao računati na povrijeđenog Anela Radmilovića i na Srđana Ivankovića koji je propustio meč zbog crvenog kartona kojeg je zaradio protiv Mađarske.

Bh. selekcija je do prenosti stigla u 3. minuti preko Bošković, ali su Albanci samo minutu kasnije izjednačili na 1:1 golom Selmanaja. Nekoilko minuta gosti su preokrenuli golom Duioa, dok je na 2:2 izjednačio Milanović.

Do kraja utakmice obje ekipe su u nekoliko navrata stizale do prednosti, ali je na kraju meč završen rezultatom 6:6. Utakmica se igrala u dvorani "Idman Sarayi" u Bakuu.

Albanija - Bosna i Hercegovina 6:6 (3:4)

Golovi: 0:1 Bošković (3'), 1:1 Selmanaj (4'), 2:1 Duio (9'), 2:2 Milanović (11'), 3:2 Duio (13'), 3:3 Bošković (15'), 3:4 Pavlović (18'), 4:4 Duio (29'), 5:4 Selmanaj (33'), 5:5 Aladžić (35' penal), 5:6 Milanović (39'), 6:6 Brahimi (40').

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Albanija: Fidan Gashi, Gentian Begaj, Azem Brahimi, Mentor Mejzini, Halim Selmanaj, Klodian Rrapi, Raldi Agolli, Narcis Alibegu, Rej Karaja, Ani Mullaj, Taulant Shkodra, Duio. Selektor: Erind Resuli.

Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Dejan Pavlović, Tomislav Bevanda, Josip Bošković, Marijo Aladžić, Darko Milanović, Stefan Jokić, Kristijan Pantić, Nijaz Mulahmetović, Ivan Ivanković, Dario Markić, Bilal Jelić. Selektor: Boro Matan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi