Gradina rutinski savladala Branitelj

Slavili na domaćem terenu

Gradina rutinski savladala Branitelj

Gradina je na svom terenu u Srebreniku savladala mostarski Branitelj rezultatom 2:0.

Gradina je od starta počela jurišati prema golu Branitelja a dobre prilike imali su Muminović i Šehrić, koji su bili neprecizni. Mreže su mirovale do 33. minute kada je dosuđen jedanaesterac za domaće, kojeg je u gol pretvorio Husić. Bilo je to sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu.

U nastavku utakmice bolja igra Branitelja, koji je na startu prijetio domaćim ali je najbolju priliku imala Gradina. Tubrić je iz odlične situacije šutirao preko gola i ostavio goste u rezultatskom priključku. Tri minute kasnije, Husić je pogodio prečku i to je samo nagovijestilo ono što će se desiti u 79 minuti kada je Šehrić na asistenciju Turbića postavio konačan rezultat utakmice.

Prva liga FBiH:

Gradina - Branitelj 2:0 (Husić 33', Šehrić 79')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gradina: Zukić, Husić, Salihbašić, Andrić, Turbić, Šehrić, Aletić, Muminović, Moranjkić, Crnogorac. 

Branitelj: Melher, Tipurić, Bartulica, Raič, Bebanić, Pušara, Miočević, Mamić, Jazvin, Kaić, Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.