Grbavica I nanijela prvi poraz Krajini.

Uzbudljivo prvo kolo u grupama G i H

Grbavica I nanijela prvi poraz Krajini.

M. Skaka

U nedjelju, 24.01.2016. godine, utakmicama u grupama G i H, nastavljena je druga faza takmičenja BH Telecom Malonogometne Fair play lige. 

Postignuti su sljedeći rezultati u grupama E i F: Nova Ambijenta- Saraj polje: Gazi Husrev- beg ( 3: 1) , Demus- Dobrinja: Nedžarići (0:3), Krajina: Grbavica I (1:2) , Kovači : Crna Rijeka (6:3), Bianco Azzuri- Šip : Penny Plus Vogošća (0:3).

Prvo kolo u grupama G  i H, donijelo je uzbudljive i neizvjesne utakmice.

U derbiju prvog kola prema izboru posjetilaca i gledalaca, sastale su se ekipe Nove Ambijente- Saraj polja i Gazi Husrev-bega.

Prošlogodišnji polufinalisti pružili su za gledaoce dobru fudbalsku predstavu koja je obilovala odličnim potezima i uzbuđenjima. Krenimo redom... Ekipa „ Gazija“  je ušla u utakmicu izuzetno motivisano, bez prevelikog respekta prema protivniku. Dobro otvaranje utakmice im je donijelo i vodstvo. Širina klupe i kvalitet koji posjeduje ekipa Nove Ambijente donijela je brzo poravnanje rezultata. Nastavak je obilježila oprezna igra sa obje strane gdje se čekala greška protivnika. Jednu takvu grešku su do kraja poluvremena iskoristili igrači Ambijente te su na odmor otišli sa golom prednosti. Drugo poluvrijeme je donijelo nastavak uzbuđenja. Smjenjivali su se napadi i prilike sa obje strane. Kratka klupa kod „ Gazija“ i nedostatak svježine su bili odlučujući u pojedinim trenucima. Na samom kraju Ambijenta je iz jedne kontre ovjerila pobjedu i tako se izdvojila na vrhu tabele.

U istoj grupi, sastale su se ekipe Demus Dobrinje i Nežarića. U ravnopravnoj utakmici gledali smo propuštene prilike Demusa i dobru realizaciju Nedžarića. Na kraju više  razloga za slavlje je imala ekipa Nedžarića koja je ovom pobjedom došla u dobru poziciju za plasman u ¼ finale.

U grupi H, prva utakmica između Krajine i Grbavice I je bio možemo reći drugi derbi kola. Dvije ekipe koje do sada nemaju izgubljene utakmice tražile su prve bodove i prolaz u ¼ finala. Dinamična utakmica u kojoj su se bolje snašli igrači ekipe Grbavice I i na kraju zasluženo osvojili prve bodove koji ih izdvajaju na vrhu tabele.

U istoj grupi, Kovači su rutinski savladali ekipu Crne rijeke te su svoje šanse za prolaz dalje dodatno povećali.

U grupi za opstanak, službenim reultatom 3:0, registrovana je pobjeda ekipa Penny Plusa zbog nedolaska ekipe Bianco Azzura Šip.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti