Hajduk iz Orašja na čelu, visoke pobjede Slavena i Dinama

Druga liga Federacije grupa Sjever

Hajduk iz Orašja na čelu, visoke pobjede Slavena i Dinama

S. Mlaćo

Nogometaši u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Sjever također nisu mirovali, a u ovom kolu viđeno je nekoliko veoma zanimljivih i efikasnih utakmica.

Hajduk iz Orašja jedina je momčad sa šest bodova, a u ovom kolu Orašani su sa 4:0 u gostima savladali Posavinu 108. Istim rezultatom Slaven iz Živinica je u gostima savladao Bosnu, dok je Dinamo sa 5:1 na svom terenu deklasirao brčansku Dizdarušu.


Priluk je sa sigurnih 2:0 savladao Mramora, a Prokosovići su upisali prvu pobjedu u novoj sezoni, s obzirom da  su sa minimalnih 1:0 bili bolji od Lokomotive.


Pogodaka nije bilo u duelima Bosne i Svatovca, te Ingrama i OFK Gradine. Mladost iz Malešića  i Sloga iz Tojšića podjelili su bodove, a bilo je 1:1.


Kako smo već naveli, Hajduk je jedina momčad sa šest bodova, dok četiri boda imaju Mladost, Slaven, Svatovac, Sloga i Prokosovići. Bez bodova su Dizdaruša, Posavina 108 i Mramor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi