Halep suspendovan, ali najavljuje borbu do kraja

FS BiH suspendovao Halepa na godinu dana

Halep suspendovan, ali najavljuje borbu do kraja

A. Beganović

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Vlade Rogića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je između ostalog donijela odluku o jednogodišnjoj suspenziji člana Izvršnogo odbora Fudbalskog saveza BiH, Amera Halepa.

"Član IO NS/FS BiH Amer Halep, prema članu 64. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, kažnjava se suspenzijom od dvanaest mjeseci zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu/fudbalu zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije. Ova odluka je donesena jednoglasno", navodi se na službenim stranicama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Halep je razočaran odlukom Disciplinske komisije, no najavio je borbu do kraja i nada se da će iz iste izaći kao pobjednik.

"Razočaran sam, kako i ne bih bio. Suspendovan sam na godinu dana zbog toga što sam medijima iznio svoju stranu priče. Gdje to ima?", pita se Halep.

"Naravno da ću se žaliti Apelacionoj komisiji, pa ćemo vidjeti kakvu će ista donijeti odluku, mada realno nisam optimističan jer vidite i sami kako funkcionišu stvari u Savezu. No, spreman sam i na to, odnosno svoja prava ću tražiti putem redovnih sudova jer sam izgubio povjerenje u organe Saveza. Izaći ću iz ove igre kao pobjednik, a uvjeren sam da u ovoj državi još uvijek ima onih koji poštuju zakon i red, te da će na kraju neko i u zatvoru završiti", dodao je Halep.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti