Hukić: Zadovoljan sam igrom i rezultatom

Trener Čelika nakon pobjede protiv Slavije

Hukić: Zadovoljan sam igrom i rezultatom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na Bilinom polju savladali rezultatom 3:1 ekipu Slavije i tako upisali svoju devetu pobjedu u Premijer ligi, ukupno sedmu od kako je na klupi Nizah Hukić. 

Mladi i domaći trener Zeničana sjajno predvodi crno-crvene u ovoj sezoni. Iako nema veliki fond kvalitetnih nogometaša to ga nije spriječilo da sastavi ekipu koja će se u finalu Kupa protiv Sarajeva boriti za nastup u Evropi i prvi trofej nakon 17 godina.

Jučer je Čelik golovima Čovića, Mešanovića i Bajraktarevića sa pola snage pobijedio Slaviju, koja nijednog trenutka u Zenici nije pokazala želju da se pokušava nadigravati i izvući pozitivan rezultat.

Nakon pobjede koja su ih izjednačila sa Olimpicom na sedmoj poziciji na tabeli, strateg Zeničana bio je zadovoljan prikazanom igrom i rezultatom.

"Čestitam svojim igračima, imali su veliki problem sa motivacijom protiv Slavije, ali su odigrali jednu dobru utakmicu i zasluženo smo osvojili tri boda protiv danas ne toliko raspoložene ekipe Slavije. Brzi pogodak Čovića okrenuo je utakmicu potpuno u našu korist, nakon drugog gola Mešanovića koji je riješio pitanje pobjednika igrali smo još bolje, tako da smo propustili još nekoliko izglednih prilika. Nadam se da će ekipa i protiv Širokog naredno kolo prikazati dobru partiju, te da ćemo u još boljoj formi dočekati prvu utakmicu finala Kupa protiv Sarajeva", kazao je Hukić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.