Huseinbašić: Zvijezdi ćemo vratiti sjaj, a Gradačcu ponos

Trener Zvijezde veliki optimista

Huseinbašić: Zvijezdi ćemo vratiti sjaj, a Gradačcu ponos

Zvijezda sa podmlađenim, ali uz to i timom za svaki respekt dočekuje narednu sezonu. Ambiciozni stručnjak Nermin Huseinbašić zadovoljan je do sad odrađenim.

“Izuzetno smo zadovoljni pripremama koje su za nama, kao i poslom odrađenim tokom prelaznog roka. Veći dio priprema odradili smo sa kompletiranim timom čime je zadovoljstvo moje lično, ali i mojih saradnika još i veće,” kazao je trener Zvijezde za SportSport.ba, dodavši:

“Dosta smo kombinovali, probali više varijanti, tražili se, tako da rezultat nije bio u prvom planu. Trebalo je vremena i strpljenja da se poslože kockice jer je u odnosu na prošlu sezonu urađena rekonstrukcija tima. Za sve je potrebno određeno vrijeme pa i za uigrati se. To je tako i to treba biti jasno svim našim navijačima.”

Zdravstveni bilten na sreću je bio povoljan cijelim tokom priprema.

“Posebno me raduje to što su nas zaobišle povrede. Igrači su bili korektni, trudili su se i imali profesionalan pristup.”

Utakmica u Doboj Istoku protiv Slobode trebala je biti generalna proba za prvo kolo i meč protiv Sarajeva, međutim na kraju to nije bio slučaj.

“U početku je bilo zamišljeno da turnir u Doboj Istoku bude posljednji filter pred utakmicu u prvom kolu na Koševu, ali u našoj namjeri nismo uspjeli iz objektivnih razloga. Utakmice nisu bile svrsishodne jer nismo imali adekvatne pritivnike. Sloboda je igrala sa kombinovanim timom, dok je kvalitet u odnosu na domaći tim uz dužno poštovanje debelo na našoj strani. Organizatorima sve pohvale za organizaciju, iako smatram da suđenje nije bilo na pravom nivou.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju našeg razgovora Huseinbašić je poručio:

“Vratit ćemo Zvijezdi sjaj, a Gradačcu ponos, jer navijači, simpatizeri, ponzori, članovi Uprave, uposlenici kluba, i svi oni koji vole Zvijezdu to zaslužuju.”

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.