Imamović: Kako je sezona odmicala igrali smo bolje

Uskoro prvotimac zeničkog Čelika

Imamović: Kako je sezona odmicala igrali smo bolje

S. Mlaćo

Završena je još jedna sezona u Omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a juniori zeničkog Čelika završili su na solidnom osmom mjestu.

Veoma dobrim igrama u dresu Zeničana minule sezone istakao se Nudžeim Imamović kojem je ovo bila i posljednja sezona u juniorskoj selekciji. Zadovoljan je svojim partijama, ali vjeruje da uvijek može više i bolje.

Postigao je osam pogodaka, ali nije ni igrao u svim utakmicama zbog obaveza na fakultetu.

"Sezonom koja je iza mene jako sam zadovoljan. Odradili smo vrlo dobre pripree i ušli u sezonu sa visokim ambicijama. Početak baš nije bio najbolji, ali kako je sezona odmicala igrali smo sve bolje i bolje. Imali smo nekoliko odličnih paija u kojima nismo uspjeli da zabilježimo objede, ali nismo bili razočarani, s onzirom da smo dali svoj maksimum. Postigao sam osam pogodaka, ali nisam igrao sve utakmice zbog obaveza na fakultetu, a bilo je i nekih povreda. Sve u svemu, zadovoljan sam igrom svoje ekipe, te mom doprinosu istoj", kazao je Imamović za SportSport.ba.

Istekao mu juniorski staž i sada ga očekuje potpis profesionalnog ugovora, prvog u karijeri.

"Moj cilj je da ostanem u klubu u kojem sam do sada igrao i da potpišem profesionalni ugovor. Ukoliko naravno bude nekih drugih ponuda, ništa nije isključeno, o svemu ću razmisliti", dodao je mladi napadač.

Svjestan je da je za uspjeh potrebno mnogo truda i odricanja.

"Naravno da je tako. Moja najveća podrška su mi moji roditelji, prvenstveno moj otac, koji su mi obezbijedili uslove za treniranje i koji vjeruju u mene. Sa voljom, željom i vjerom u sebe sve se može postići", dodao je na kraju razgovora nada zeničkog Čelika Nudžeim Imamović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi