Iskra ponovo na vrhu, Borac napustio meč u Ključu

Zanimljivo u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad

Iskra ponovo na vrhu, Borac napustio meč u Ključu

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije grupa Zapad u subotu su odigrani susreti  14. kola. Ovo kolo donijelo je i promjenu na vrh tabele, kao i jedan susret koji je prekinut i o kojem će sudbinu odlučivati Takmičarska komisija Nogometnog saveza Federacije naše zemlje.

U derbiju kola Iskra je na svom Jakliću savladala Krajinu sa sigurnih 3:1 (2:0), a strijelci za bugojanske Plave bili su Elvedin Nebić, Haris Seferović i Ahmed Opardija. Jedini pogodak za goste postigao je Selvedin Nuhić pred sami kraj susreta.

U Ključu su snage odmjerili do tada posljednjeplasirani i prvoplasirani tim na tabeli, Ključ i Borac iz Izačića. Domaći su vodili 1:0, ali su gosti nezadovoljni suđenjem odlučili napustiti teren u 70. minuti.

Derbi začelja odigran je u Bužimu  gdje je domaći Vitez  savladao Radnika iz Donjeg Vakufa sa 1:0, dok je vrijednu pobjedu u Velikoj Kladuši protiv Krajišnika zablježila Sloga iz Bosanske Otoke (0:2). Junak Slogine pobjede bio je dvostruki strijelac Samir Dizdarević.

U derbiju Srednjobosanskog kantona Vitez je na svom terenu savladao Vlašić iz Turbeta sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Ammar Haskić.

Kada je tabela u pitanju, Iskra je novi-stari lider sa 27 bodova, dok je drugoplasirani Borac sa 26 ali i utakmicom  manje, te Krajina koja također ima 26 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na dnu tabele je Vlašić koji ima 13 bodova, isto kao i Vitez iz Bužima, dok je posljednji Ključ sa 12 bodova ali uz utakmicu  manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti