Islamović u borbi protiv, dugova, blokiranih računa

Novog direktora Čelika čekaju veliki problemi

Islamović u borbi protiv, dugova, blokiranih računa

D. Kurbegović

Prošle sedmice prvi smo objavili vijest o odlasku dosadašnjeg v.d. direktora Čelika Alije Porče na mjesto direktora Trening centra N/FSBiH, te njegovom nasljedniku 34-godišnjem Muameru Islamoviću, inače po struci profesoru fizičkog i tjelesnog odgoja.

Islamovića, koji je na direktorsko mjesto došao nakon što je Načelnik općine odobrio njegovo imenovanje i ponovo dokazao da je u gradu "glavni šef", kada je u pitanju postavljanje ljudi na odgovorna mjesta bez ikakvog konkursa, a to se posebno odnosi na nogometni klub Čelik, koji je dugi niz godina politički talac, kojima upravlja grupica ljudi, koji misle da su "najpametniji i najstručniji" u Zenici.

Klub s Bilinog polja gledajući realnu sliku nikada nije bio u goroj situaciji, svakim danom pristižu nove tužbe od bivših igrača i uposlenika, račun kluba je blokiran, a ono što je još bitno da će sigurno doći do rasipanja igračkog kadra.

Ugovori su istekli za 15 igrača, dok je mladi reprezentativac Sead Jakupović već uzeo papire i napustio Čelik, dakle trenutno od igrača iz prošle sezone ugovore sa Čelikom imaju samo devetorica igrača: Adi Adilović,  Salih Hinović, Harun Huseinspahić, Renato Gojković, Vedad Jaganjac, Dženan Bureković, Armin Duvnjak, Marin Popović i Haris Ribić

Početak priprema planiran je za 23. juni, kada će šef stručnog štaba Nizah Hukić izvršiti prozivku igrača, ko će se pojaviti za 12 dana na Bilinom polju ne znamo, ali sigurno da je vremena malo, a igrači poput: Jusića, Lakićevića, Mišića, Dedića, Salčinovića Bajraktarevića i Mešanovića imaju dosta ponuda od drugih klubova. Novca u Čeliku je sve manje, oni koji prate klub godinama mišljenja su da situacija nikada nije bila gora, a nedostatak novca u općinskim i kantonalnim budžetima osjetit će se i na nogometni klub Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svoj ovoj situaciji rukovodstvo kluba na prijedlog načelnika izabralo je Muamera Islamovića za v.d. direktora kluba. Ovaj Zeničanin će se sigurno naći u "neobranom grožđu jer je pred njim puno problema, a malo vremena za rješavanje. Ne sumnjamo da će novi direktor kao veliki navijač kluba i bivši omladinac Čelika učiniti sve da pokuša normalizovati stanje u klubu, međutim Islamoviću je ovo prvo iskustvo na tako odgovornom i rukovodećem mjestu, a vremena do početka prvenstva je vrlo malo, a problema je mnogo. Pitanje je hoće li se sve stići, te hoće li se mladi Zeničanin snaći u "sveukupnom ludilu" u i oko kluba.

Nova sezona će doći vrlo brzo, a Zeničani su u ogromnim problemima, tako da se i navijači boje da se sljedeće sezone crno-crveni ne budu borili za opstanak u ligi. Oni stariji simpatizeri i navijači Čelika kažu da je jedini spas kluba s Bilinog polja dolazak stranog investitora, koji bi platio sve dugove i "rastjerao bagru" koja godinama živi na račun kluba koji je najveći sportski dužnik u državi, do tada svako drugo razmišljanje i priča je bacanje prašine u oči onima koji na trofej u Zenici čekaju 17 godina, dok su posljednji put nastup u Evropi gledali prije sedam godina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.