Ivanković: Široki je sve karte bacio na Kup

Ivanković: Široki je sve karte bacio na Kup

M. Maksimović

Zrinjski će sutra Pod Bijelim brijegom u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH ugostiti Široki Brijeg. 

Tim Ivice Barbarića ima visoke ambicije i u ovom takmičenju, a trener u stručnom štabu Mario Ivanković kaže kako je cilj po prvi put osvojiti duplu krunu.

“Pred nama je teška utakmica. Široki se našao u teškoj situaciji, oni ustvari sve karte bacaju na Kup i to je za nas možda otežavajuća okolnost. Pred početak sezone zadali smo sebi cilj da ostvarimo nešto što nismo nikada dosad, da pokušamo osvojiti duplu krunu. Dva susreta protiv Širokog dočekujemo s takvim ambicijama i dat ćemo sve od sebe kako bismo izborili prolazak u naredni krug takmičenja", rekao je Ivanković. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U konkurenciji za utakmici sa Širokim Brijegom nisu Kenan Pirić i Saša Kajkut koji su već zabilježili nastupe u dresu Slobode odnosno Krupe, dok su svi ostali igrači u kombinaciji.

“Nakon današnjeg treninga odlučit ćemo ko će nastupiti. Za tri dana očekuje nas važna utakmica s Mladosti, o kojoj moramo misliti već sad. Također, iza nas su dvije utakmice, neki igrači se moraju odmoriti, imamo i par igrača s dva žuta kartona. Na nama je da izaberemo idealnih 11 koji će ostvariti povoljan rezultat protiv Širokog i povećati nam izglede za polufinale“, naglasio je Ivanković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti