Ivica Osim zadržan u bolnici u Austriji

"Nije ništa ozbiljno"

Ivica Osim zadržan u bolnici u Austriji

E. Škorić

U bolnici u austrijskom Grazu primljen je Ivica Osim, legenda bh. nogometa.

Osim je u Grazu obavio određene pretrge, pa je zadržan na nekoliko dana. Potvrdio je u razgovoru za SportSport.ba tu informaciju i njegov sin Amar Osim.

“On je u Grazu bio na redovnoj kontroli, pa su ga odlučili zadržati nekoliko dana kako bi obavio dodatne pretrage. Međutim, nije ništa ozbiljno i moj otac bi za koji dan trebao vratiti napustiti bolnicu”.

Ivica je rođen 6. maja 1941. godine i istaknuti je sportski radnik u regionu. Trenirao je mnoge klubove, a najveće uspjehe imao je sa svojim Željezničarom. Vodio je još beogrdski Partizan, grčki Panathinaikos, austrijski Sturm, te je bio selektor Jugoslavije i Japana. 

Njegovim angažmanom u Komitet za normaliziju pri NFSBiH je nogomet u našoj zemlji prije nekoliko godina doživio procvat. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.