Iz Radničkog se ograđuju od medijskih špekulacija

Iz Radničkog se ograđuju od medijskih špekulacija

O. Lekić

Upravni odbor fudbalskog kluba Radnički Lukavac javno se ograđuje od teksta objavljenog u bh. listu “Sport Avaz” od 13.03.2015. godine pod naslovom “Iz Radničkog ne žele Prošića, moguće istupanje iz lige”.

Naime, u pomenutom tekstu autor je naveo kako je sudija Eldis Prošić od čelnika kluba iz Lukavca uoči 1. kola tekuće takmičarske sezone tražio novac za “pošteno suđenje”, a nakon što je njegov zahtjev odbijen, navodno je sudac oštetio FK Radnički.

Također, u novinskom članku je objavljen i faksimil zahtjeva koji je FK Radnički 03.03.2015. godine uputio Nogometnom savezu FBiH, a kojim se traži izuzeće suca Eldisa Prošića sa svih utakmica koje igra FK Radnički Lukavac.

“Ne znamo odakle je autor teksta dobio informacije. Odgovorno tvrdimo da novinaru niko iz kluba nije dao niti informacije, niti Zahtjev upućen NS FBiH kojim smo tražili izuzeće Prošića sa svih utakmica našeg kluba, a čiji je faksimil objavljen uz tekst u Sportu”, navode iz Radničkog, te naglašavaju kako se ograđuju od ovog teksta sa kojim federalni prvoligaš iz Lukavca nema ništa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički prvenstvo nastavlja sutra utakmicom 18. kola, a u Lukavcu je gost Branitelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.