Iz Zvijezde 09 u Super ligu Srbije

Babić i Stanić na probi u Srbiji

Iz Zvijezde 09 u Super ligu Srbije

D. Vejo

Iako su završili kao šestoplasirani tim u play-outu Prve lige Republike Srpske, nekolicina igrača Zvijezde 09 zapala je za oko renomiranim klubovima iz Srbije.

Riječ je o desnom beku Dušanu Babiću i vezisti Dragiši Staniću koji su otišli na probu u Napredak iz Kruševca, odnosno u Radnički iz Niša, gdje će boraviti u predstojećih nekoliko dana.

Rukovodstvo Bijeljinaca smatra kako nema razloga da pomenuti dvojac nezadovolji ukus superligaških timova iz Srbije.

"Ovaj klub je veoma stabilan. Mi radimo ozbiljan posao. Želimo od igrača stvoriti velika imena. Ne vidim zašto Babić i Stanić ne bi uspjeli u Srbiji. Svako ko poželi napustiti ovu sredinu, mi ćemo mu to omogućiti. Zadovoljan sam postignutim rezultatima do sada, ali uvijek može bolje", istakao je predsjednik FK Zvijezda 09, Boris Stanišić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana, Zvijezda 09 je za novog šefa struke postavila Milu Lazarevića, a stručnom štabu se priključio i mladi stručnjak Nebojša Đekanović, dok su igrački kadar pojačali Mahmutović iz Sloge i Mandić iz Slavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti