Izrael se mora dobiti

Previše bodova smo prosuli

Izrael se mora dobiti

Odigrali smo tri utakmice u ovom kvalifikacijskom ciklusu, osvojili smo dva boda i onda kao po nekoj tradiciji okrenuli smo kalkulacijama. Mi moramo uraditi ovo ili ono, idealno bi bilo da Belgija napravi to, Izrael i Vels mogu ili ne mogu to, Kipar će ispasti iz igre i tako.

Tako je već selektor Sušić počeo razmišljati. Nakon poraza od Kipra krenuo je prebrojavanja bodova koji su ostali " u igri" pa se onda nastavilo sa tim kako ćemo " u revanšu" dobiti Vels da nas nula ne brine, dok je nakon Belgije selektor Sušić spomenuo i Kipar rekavši kako će do zadnje utakmice ova selekcija ostati bez šansi, što će nama u posljednjoj utakmici olakšati posao.

Ono što je sigurno u ovom trenutku jeste da imamo pet bodova manje od Velsa, četiri od Izraela, dva od Belgije, s tim da Belgija i Izrael imaju utakmicu manje. Ono što u ovom trenutku za našu selekciju moramo biti upozoravajuće jeste podatak da sve tri navedene selekcije u predhodnoj rečenici mogu protiv Kipra uzeti maksimalan broj bodova. Izrael je već na Kipru uzeo tri, Velšani na svom terenu sinoć, realno je očekivati da će to napraviti i Belgija.

Automatski tu smo " kratki". Naravno stoji ta konstatacija kako je još dosta bodova u igri, ali da bi smo naš zaostatak nadoknadili za ostalim konkurentima morat ćemo uvezati dva ili tri trijumfa. Isto tako idealno bi bilo da Belgija u ovim kvalifikacijama ostane što duže na maksimalnom učinku, ali realno na to ne možemo uticati.

Od pet reprezentacija koje se nalaze u ovoj grupi ostale su dvije protiv kojih možemo uzeti maksimalnih šest bodova. To su Izrael i Andora. Zato će susret koji je na rasporedu 16. novembra protiv Izraela biti posebno važan jer sve osim pobjede bi dodatno zakomlikovalo naš položaj u ovoj grupi. Zato selektor u nerednom periodu mora pranaći pobjedničku postavu i najbolju taktiku kako bi smo srušili Izrael. Vremena i igrača imamo..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti