Jagodić:  Želimo igrati mnogo brže i agresivnije

Po povratku sa Zlatibora za SportSport.ba

Jagodić: Želimo igrati mnogo brže i agresivnije

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon povratka sa Zlatibora, gdje su odradili drugu fazu priprema odigravši četiri prijateljske utakmice, danas će trenirati na stadionu Bilino polje, a za subotu je predviđena generalka protiv Cibalije iz Vinkovaca.

Trener Zeničana Vlado Jagodić zadovoljan je odrađenim na Zlatibotu što je potvrdio i za naš portal

"Zadovoljan sam drugom fazom i odigravanjem utakmica u kojim smo pokazali želju, motiv i kvalitet. Neplanski nam se u posljednjoj utakmici povrijedio Lakičević koji je odlično radio na pripremama, ali ja sam uvjeren da će ga naša zdravstvena služba osposobiti do početka prvenstva. Stipe Barać trenira po posebnom programu, odnosno skraćenom metodom da bi dostigao ostale saigrače zbog pauze koju je imao. Male probleme sa povredama imaju Horić i Nestorović, ali to će biti sanirano ovih dana i oni će sigurno nastupiti u generalci protiv Cibalije", kaže Jagodić.

Pojačanja Ribić, Jakupović i Gojković su se odlično uklopili u ekipu, kao i juniori Alispahić i Grahovac.

"Oni su dobri momci i igrači što su pokazali u 10-tak dana na Zlatiboru, te na utakmicama protiv jakih ekipa. Sigurno je da smo njihovim dolaskom u klub dobili na širini klupe i pojačanju konkurencije za pozicije u timu. Sve su to mladi momci i naš zalog za budućnosti, kao i dvojica juniora Grahovac i Alispahić koji su sjajno radili i ostaju u konkurenciji do početka prvenstva da se nametnu i izbore minutažu", ističe selektor naše mlade reprezentacije.

Situacija sa Kajkutom je jasna, ali ne i sa pojačanjem u veznoj liniji.

"Moje informacije su da će se danas na treningu pojaviti i Kajkut u što ne sumnjam jer smo se dogovorili ako ne pronađe inostrani angažman što je i on potvrdio da ostaje u Čeliku i narednu sezonu. Njegovim ostankom mi smo zadržali čitavu ekipu od prošle sezone i to je bio cilj završetkom prošle sezone, da se pokuša dogovoriti ostanak ključnih igrača kako bi narednu sezonu mogli ući sa visokim ambicijama. Kada je u pitanju igrač koji nam fali u veznoj linij, a to je jedan kreativni veznjak koji zna podvaliti loptu, ništa još nije riješeno jer ne želimo dovoditi igrače koji neće biti pojačanja, a mogu vam kazati da postoje 2-3 imena u opticaju, ali nismo još odlučili da li ćemo i koga ćemo dovesi prije početka sezone", ističe Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik u narednu sezonu ulazi sa mladom ekipom i visokim ambicijama

"Da vam kažem da s ostankom Kajkuta, prosjek ekipe je 22. godine što dovoljno govori o našem razmišljanju za budućnost. Naravno da mi nećemo tražiti alibi sa mladim igračima, nego sa dolaskom ovih mladih igrača, te priključivanjem juniora uz postojeći igrački kadar želimo narednu sezonu igrati mnogo brže i agresivnije. Prve dvije utakmice igramo kod kuće i ne smijemo dopustiti da na početku prvenstva kiksamo, maksimalno spremni i motivirani ćemo dočekati početak prvenstva u kojem želimo ostvariti stepenicu više u odnosu na prošlu sezonu", završio je razgovor za SportSport.ba Vlado Jagodić šef stručnog štaba zeničkog Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti