Jahić: Šok je veliki, ali nije smak svijeta

Igrao na Kipru i dobro ih poznaje

Jahić: Šok je veliki, ali nije smak svijeta

Sanel Jahić ne tako davno nastupao je na Kipru. Bivši reprezentativac BiH sa APOEL-om bio je sudionik grupne faze Lige prvaka.

Poznaje većinu igrača iz njihove reprezentacije, a protiv nekih je igrao i u Švicarskoj.

„Nažalost ovoga sam se malo pribojavao jer znam da nam ovakve ekipe ne leže. Znao sam da je Kipar neugodan, da igraju taj grčki stil baziran na kontrama i da mogu ugroziti tako i jače ekipe od sebe. Mi jesmo mnogo kvalitetnija ekipa od njih, ali eto nekad ni to nije dovoljno da pobijediš,“ kaže Jahić koga je Safet Sušić prekrižio još prije dvije godine.

„Selektor Kipra je veliki motivator koji je izuzetno cijenjen kod njih, a od igrača je najopasniji Cristofi protiv kojeg sam igrao u Švicarskoj. Imaju oni igrače koji igraju u dobrim klubovima,“ dodao je Jahić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bivši reprezentativac smatra da se iz svega trebaju izvući pouke, odnosno da ne trebamo klonuti duhom nakon neplaniranog poraza.

„Šok jeste veliki, ali nije smak svijeta. Sad nam je potreban mir, trzavice i optužbe su nešto što je najmanje potrebno. Momke treba podržati i ohrabriti pred dalje utakmice. Ništa još nije izgubljeno, pred nama je devet utakmica,“ zaključio je Jahić koji uprkos upornom ignorisanju od strane selektora i danas ima nadu da će se vratiti među Zmajeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.