Jednostavno najbolji

Komentar na igre Zrinjskog

Jednostavno najbolji

"Nezaustavljivi smo" - konačno je komplimentom na račun svoje momčadi, Blaž Slišković, prokomentirao sinoćnji trijumf nad Željezničarom na Grbavici. Trijumf, koji nakon 10 kola izdvaja već golemih osam bodova nad Plavima koji su još uvijek prvi pratitelji Mostaraca, trijumf koji može, iako nužno i ne mora, umnogome dosta toga reći o konačnom ishodu Premijer lige.

Iako bi bilo grijeh i ne spomenuti Željine prigode na sinoćnjem susretu, Zrinjski je jednostavno bolja, uigranija, kompaktnija,čvršća i zrelija momčad  od Željezničara i po trenutnoj formi, drugi je svijet za ostatak lige. Uostalom, to je sam priznao i strateg momčadi s Grbavice, Adžem, kojem se, sudeći po komentarima koji sijevaju s društvenih mreža, opasno trese trenerska stolica, a sve su glasniji oni koji prizivaju povratak Amara Osima.

Ispadanje iz Kupa nije ostavilo baš nikakve tragove na igri Zrinjskog, dapače. Opomena je to koja je mobilizirala kompletan klub, a kazna koja je odrezana svim sudionicima blamaže iz Siminog Hana, govori da se preko svega toga nije prešlo baš olako, te dalo do znanja što će se dešavati u budućnosti u sličnim situacijama.

Otići na stanku s više nego ugodnih osam bodova viška, situacija je, kojoj se uoči samog starta sezone nisu nadali ni najveći optimisti. Apostrofirana je priča kako je Zrinjski dosta slabiji nego prošle sezone, a kada su Plemići krenuli s pobjedama, nakon nes(p)retnog ispadanja od Maribora u 2.pretkolu LP, krenula je priča kako je i sama liga slabija, te da tu leži razlog dominacije mostarskog kluba. Prava istina je da je Zrinjski jednostavno najbolja momčad, te najbolji klub u državi i sva daljnja rasprava oko toga je besmislena. 

Istina, kraj sezone je još daleko, prošle sezone je prednost u nekim trenutcima iznosila i 10 bodova viška, da bi na kraju u sami finiš sezone, u zadnja tri kola Željezničar ušao s 4 boda viška na svom kontu. Ono što se kasnije dogodilo već je više puta opisano i opjevano.

Nekako smo dojma, da ova momčad neće dozvoliti takvu stagnaciju, takav pad. Ovo je tim koji je sjajno posložen i sjajno vođen od strane velikog Bake Sliškovića i njegovog stručnog stožera. Ovo je tim koji se, kako je i Slišković najavio, sprema za iskorak na europskoj sceni. Tim koji Premijer ligi prijeti dominacijom i vladavinom još neviđenoj u Bosni i Hercegovini. Na čelu s izvršnim dopredsjednikom Dankom Šulentom i ostatkom uprave koja brine da ekipi ne nedostaje ništa, na Zrinjskom se naziru jasne konture dinastije koja će dugo vremena biti sami vrh bosanskohercegovačkog nogometa. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sinoćnjom pobjedom na Grbavici, te kompletnim dojmom iz dosadašnjeg dijela sezone, te par sezona unazad, jasno je da tu nema nikakve slučajnosti. HŠK Zrinjski daleko je najjača ekipa u Premijer ligi, a Blaž Slišković, čini se, napokon je postao prorok u vlastiom gradu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi