Konferencija za medije pred Slaviju

Ješić: Stepanov se vraća, pružit ću šansu mlađim igračima

Danas je u prostorijama FK Sarajevo održana konferencija za medije povodom utakmice protiv Slavije.

Sarajevo će sutra u okviru osmine finala Kupa BiH ugostiti Slaviju, a trener Miodrag Ješić zbog velikog broja utakmica primoran je protiv tima iz Lukavice igrati sa kombinovanim sastavom. To je potvrdio i na konferenciji za medije. 

"U prvoj utakmici trudili smo se maksimalno da napravimo dobar rezultat. Poštujući gosta koji nam dolazi sutra na Koševo ipak ćemo napraviti kombinovani sastav. Teško da možemo odigrati tri utakmice u istom ritmu i sa istim timom, tako da ćemo neke igrače poštedjeti sada. Ne radimo to zbog rezultata iz prve utakmice, već da pružimo šansu mlađim igračima i onima koji su imali manju minutažu do sada", kazao je Ješić, te dodao:

"Danas ćemo poslije treninga izdvojiti grupu od 18 igrača, neki se i žale i na male povrede. Želim reći i da sam jučer obavio razgovor sa Milanom Stepanovom koji je bio pod suspenzijom. On će početi sa treninzima i priključit će se ekipi od 10. novembra. Odlučio sam da pružim ovom igraču još jednu šansu da pokaže svoj fudbalski kvalitet", istakao je Ješić. 

Trenutni prvi golman Emir Plakalo istikao je da ništa nije gotovo.

"Ostavili smo pozitivan rezultat u prvoj utakmici, ali ništa nije gotovo. Imamo još jednu utakmicu, trebamo izaći agresivvno, pokazati našu utakmicu i pokušati ostvariti dobar rezultat."

Vidi video!

Svoj debi u utakmici protiv Slobode ostvario je mladi Adnan Osmanović, koji se nada da će opravdati ukazano povjerenje. 

"Želim se zahvaliti stručnom štabu na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću svojim radom i zalaganjem u narednim utakmicama, ako dobijem priliku, opravdati povjerenje."

Vidi video!

Talentovani Elvedin Herić vjeruje da će Sarajevo eliminisati Slaviju.

"Ja sam debitovao za Sarajevo u utakmici protiv Borca. Želim se zahvaliti ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju, a nadam se da ću to u narednim utakmicama opravdati. Čast mi je što sam u kombinaciji za sutrašnju utakmicu i očekujem prolazak dalje. " 

Vidi video!

Na debi u dresu Sarajeva još uvijek čeka Nihad Mujakić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Velika mi je čast među 18 igrača za utakmicu protiv Slavije. Nadam se da ću opravdati očekivanja kluba i stručnog štaba.".

Vidi video!

Podsjećamo, utakmica između Sarajeva i Slavije na rasporedu je sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" s početkom u 13:30 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.