Juniori otputovali u Hrvatsku

Mogu li do historijskog uspjeha

Juniori otputovali u Hrvatsku

O. Lekić

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 19 godina) otputovala je danas u Hrvatsku, gdje će od 25. do 30. maja biti održan turnir elitnog kruga kvalifikacija za EP u Estoniji.

Selektor Toni Karačić je nakon mini priprema u Vogošći i Brezi odredio 18 igrača koji će braniti boje BiH na turniru. Sa spiska su "izbrisani" Eldin Dučić, Boban Đerić, Davor Martinović i Amar Rahmanović, potvrdio je Feni koordinator za omladinski nogomet u NSBiH.

Karačić će tako u Hrvatskoj moći da računa na sljedeće igrače: Kristijan Jajalo (Dinamo Zagreb), Stefan Dakušić (Kozara), Armin Sarvan (Olimpic), Dino Bevab (Zagreb), Danijel Graovac (Dinamo Zagreb), Ivan Kukavica (Široki Brijeg), Muhamed Plakalo (Nacional), Nermin Zoletić (Željezničar), Sanjin Prcić (Sochaux), Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg), Safet Šivšić (Dinamo Zagreb), Armin Hodžić (Liverpool), Irfan Hodžić (Vitesse), Ognjen Petrović (Kozara), Adnan Hrelja (Gyor), Adis Hadžanović (Olimpic), Marko Maletić (Utrecht) i Zdenko Bilać (Dinamo Zagreb).

Osim selekcije BiH, za plasman na EP na ovom turniru borit će Austrija, Gruzija i domaćin Hrvatska.

Prvi meč bh. reprezentacija igra 25. maja u Zagrebu protiv Gruzije. Dva dana kasnije u Zaprešiću se sastaje s Austrijom, dok 30. maja u Velikoj Gorici igra protiv Hrvatske. Sve utakmice počinju u 16.30 sati.

Na EP, koje se u julu održava u Estoniji, plasirat će se samo pobjednici sedam kvalifikacijskih grupa, a pridružit će im se domaćin prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.