Juniorima Širokog Kup Bosne i Hercegovine

Seniori nisu uspjeli ali omladinci jesu

Juniorima Širokog Kup Bosne i Hercegovine

Juniori Širokog Brijega osvojili su Kup Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na Pecari odigrali 0:0 sa omladincima Borca.

Širokobriježani su u prvom susretu u Banja Luci slavili sa 0:1 i tako stekli prednost pred večerašnji meč u kojem nije bilo zgoditaka iako je na obje strane bilo izglednih prilika.

U prvom poluvremenu Široki ima inicijativu i više se igra pred golom gostiju ali bez nekih izrazitih prilika.

Nastavak donosi otvoreniju igru s obje strane i nekoliko čistih prilika, međutim, strijelci večeras nisu bili raspoloženi.

Prvo je Buhač u 59.minuti promašio stopostotnu priliku kad je loptu ubacio Miličević, a samo pet minuta kasnije Sušić izlazi sam pred golmana iz kosa i pogađa vratnicu iako je na povratnoj lopti imao dva suigrača kojima je mreža bila prazna.

Igrači Borca su u završnicu krenuli prema golu Širokog  u želji da zabiju pogodak, a najbliže su bili u 83. minuti kada je Cvijanović promašio nemoguće. Nakon ubačaja suigrača na drugoj je stativi bio potpuno sam ali je loše zakačio loptu i pogodio vanjsku mrežu.

Na kraju je završilo 0:0 pa su Širokobriježani zbog pobjede u gostima u prvom susretu podignuli pobjednički pokal.

Ovaj susret je pratilo oko 500 gledatelja na Pecari koji su pljeskom pozdravili obje ekipe nakon dodijela medalja. Susret je prošao u izuzetno fer i korektnoj atmosferi.


ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja 500. Sudac: Alečković (Sarajevo).

ŠIROKI BRIJEG: Pehar, Ćuže, Kukavica, Špikić, Marković, Odak, Kožulj, Kvesić, Karačić, Buhač, Barišić (još su igrali: Sušić, Kovačić, Ćorluka, Miličević). Trener: Toni Karačić.
BORAC: Krčić, Ivić, Škrbić, Jotanović, Vidović, Špica, Simić, Subić, Zečević, Kunić, Savanović (još su igrali: Dedić, Predragović, Cvijanović). Trener: Stojan Malbašić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.