Jurilj: O Marinoviću sam čuo sve najbolje

Mladi reprezentativac BiH

Jurilj: O Marinoviću sam čuo sve najbolje

Pred mladom reprezentacijom BiH je prva utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Zmajići se pod palicom novog selektora Vinka Marinovića već nekoliko dana vrijedno spremaju u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, a prvi meč u okviru kvalifikacija odigrat će protiv Lihtenštajna 28. marta u 15:00 sati u Zenici. 

Jedan od onih koji se našao na popisu Marinovića za ovu reprezentativnu akciju je Alen Jurilj. Ofanzivac hrvatskog drugoligaša Zagreba vjeruje da je naš nacionalni tim kvalitetniji i da pobjeda neće izostati.

"Nisam baš mnogo upoznat sa Lihtenštajnom. Juniorska selekcija, za koju sam prethodno igrao, je imala priliku igrati protiv njih u Makedoniji i pobijediti ih, međutim od tada je prošlo dvije godine i momčadi su se promijenile. Bez obzira s kim da igramo, respektujemo maksimalno svakog protivnika i vjerujem da uz maksimalan angažman svih igrača neće izostati pobjeda protiv Lihtenštajna", kazao je Jurilj u razgovoru za SportSport.ba. 

Jurilj je po prvi put u mladoj reprezentaciji BiH.

"Moram priznati da me poziv selektora Marinovića prilično iznenadio, pošto nije bilo nikakvog kontakta još od igranja za juniore. Poznajem gotovo sve igrače koji su tu i atmosfera je na jednom visokom nivou", kaže Jurilj. 

Dotakao se Jurilj i novog selektora Marinovića.

"O selektoru sam čuo sve najbolje od saigrača koji su već ranije sarađivali s njim. Prvi dojmovi su dobri. Počeli smo sa pripremama, slušamo njegove upute i nadam se da će saradnja biti uspješna."

U klubu Zagrebu ima odličan status, a eventualnom promjenom sredine nije opterećen.

"O ambicijama za dalje ću razmišljati kada se završi sezona. Trenutno sam fokusiran isključivo na svoje igre. Zadovoljan sam onim što sam pokazao u jesenjem dijelu sezone, hvatam pravu formu i vjerujem da će sve ići svojim tokom", riječi su Jurilja koji je inače ponikao u omladinskoj školi Dinama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi