Jusufbegović: Idemo u Tuzlu po pozitivan rezultat

Rođeni respektuju Slobodu

Jusufbegović: Idemo u Tuzlu po pozitivan rezultat

A. Beganović

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Tuzli će snage odmjeriti Sloboda i Velež. Biće to duel starih sportskih rivala, a iz Mostara najavljuju pohod na pozitivan rezultat.

Nakon 12 odigranih kola Rođeni se nalaze na  7. mjestu premijerligaške tabele sa 19 bodova i ukoliko se žele uključiti u borbu za Evropu, morat će početi pobjeđivati i na gostujućim terenima. Svjesni su toga i u stručnom štabu Veleža, no isto tako svjesni su i da je Slobodi pobjeda prijeko potrebna.

"Svaka naredna utakmica za nas je jako bitna, pa tako i ova u Tuzli. Idemo u goste ekipi koja nije osjetila slast pobjede već šest utakmica i sigurno je da nam neće biti lako", za SportSport.ba je izjavio trener Veleža, Nedim Jusufbegović.

"Sloboda je dosta disciplinovana ekipa, koja igra dobru u odbrani i ne dopušta da joj stvorite mnogo prilika. Dakle, morat ćemo biti koncentrisani i efikasni. Igrat ćemo u jednom lijepom fudbalskom ambijentu, koji će biti dodatni motiv za obje ekipe. Nemamo većih problema s povredama i u Tuzlu dolazimo po pozitivan rezultat", dodao je šef stručnog štaba mostarskog Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.