Kadeti remizirali sa Makedoncima u Srebreniku

Prijateljska utakmica

Kadeti remizirali sa Makedoncima u Srebreniku

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas u prijateljskom susretu u Srebreniku sa vršnjacima iz Makedonije rezultatom 0:0.

Prvo poluvrijeme u Srebreniku nije donijelo mnogo uzbuđenja. Prvo priliku su propustili Makedonci preko Iliča u sedmoj minuti, ali je fudbaler gostujuće selekcije iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Uzvratili su naši mladi fudbaleri. Prvu izgledniju priliku su propustili u 19. minuti kada Duraković šutira preko glavom preko gola, da bi šest minuta kasnije Zinedin Mustedanagić pokušao iz slobodnog udarca, ali pravo u makedonskog golmana.

Do kraja prvog dijela većih uzbuđenja nije bilo, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

U nastavku susreta naši mladi reprezentativci su prvi imali priliku. Igrala se 52. minuti kada je Herić pokušao, ali je i njegov šut bio neprecizan. Gosti su minutu kasnije tražili penal nakon što je golman Čutahija oborio napadača gostiju, ali se sudija nije oglasio.

Dobru priliku za našu reprezentaciju imao je u 64. minuti Vedad Gljiva, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane završio tik preko prečke gola Makedonaca. Isti igrač je dvije minute kasnije pokušao glavom, no i ovaj put je posalo loptu preko gola.

Još jednu dobru priliku naša reprezentacija je imala u 78. minuti preko Herića, ali je njegov dobar pokušaj zaustavio makedonski golman. Uzvratili su i Makedonci dvije minute kasnije, ali i šut jednog njihovog igrača je bio neprecizan, te je susret završen bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.