Kadeti Sarajeva pobijedili Čelik i ostali u borbi za titulu

Premijer omladinska liga, 31. kolo

Kadeti Sarajeva pobijedili Čelik i ostali u borbi za titulu

D. Kurbegović

Danas je na terenu Kamberovića polje, na umjetnoj podlozi odigrana utakmica 31. kola Premijer omladinske lige za kadete.

 Sastali su se domaći Čelik i ekipa Sarajeva, koja je u Zenicu doputovala s imperativom pobjede, budući da se bore za prvo mjesto i osvajanje titule prvaka, a gosti su slavili 2:0.

Izabranici trenera bordo ekipe Admira Hasančića opravdali su ulogu favorita, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:2. Dobro je počela utakmica za goste, Đani Salčin ponajbolji igrač gostiju u 13. minuti sjajno je pogodio iz slobodnog udraca s oko 20 metara rašlje gola Čelik za vodstvo 0:1 gostiju iz Sarajeva. Do poluvremena pokušali su gosti postići još koji gol, ali nisu uspjeli, domaći su ipak s druge strane pokušavali iz kontranapada i prekida ugroziti gol bordo ekipe, što im nije uspjelo, tako da se na poluvrijeme otišlo s prednošću gostiju 0:1.

U drugom poluvremenu gosti iz Sarajeva pobjedu su potvrdili u 71. minuti, kada je rezervista Amar Jašarević pogodio mrežu Čelika za 0:2, što je bio i konačni rezultat ove utakmice. S nova tri boda ekipa Sarajeva sada ima 71 bod, jedan manje od vodećeg Željezničara, ali isto tako utakmicu manje, s toga izabranici Admira Hasančića, do kraja prvenstva mogli bi izbiti na prvo mjesto, te na kraju i osvojiti titulu prvaka u kadetskoj konkurenciji.

Kadeti: Čelik-Sarajevo 0:2 (Salčin, Jašarević)

Čelik:Begić, Smajić, Kulovac, Puđa, Zlatković, Horić, Žuna, Čičak Tufekčić, Kalabić i Husejnović: Trener Nijaz Hrustanović.

Sarajevo: Dizdarević, Sadiku, Alić, Dervišagić, Salčin, Imamović, Šahbazović, Bešić, Islamović, Đokanović i Hasančić. Trener: Admir Hasančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi