Kamerunac Ngome Clovis ostaje u Čeliku

Hoće li poboljšati igru Zeničana?

Kamerunac Ngome Clovis ostaje u Čeliku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika ove sezone pretplaćeni su na neriješene rezultate, 10 kola i 10 osvojenih bodova, uz samo jednu pobjedu nedovoljno je da bi se zadovoljili apetiti navijača koji su bez obzira na loše rezultate i dalje uz Vladu Jagodića i igrače koji nose crno-crveni dres.

Nakon što su u ljetnom prelaznom roku u Čelik došli Renato Gojković, Haris Ribić, Sead Jakupović, te nesto kasnije i Nikola Simić, klub s Bilinog polja najvjerovatnije potpisat će ugovor sa još jednim igračem.

Riječ je o kamerunskom internacionalcu Ngome Clovisu, koji se u Zenici nalazi već 10-tak dana i trenira sa prvom ekipom. O angažovanju ovog igrača zeleno svjetlo dao je i trener Vlado Jagodić.

"Kamerunac će u srijedu odigrati probnu utakmicu, ali najvjerovatnije da će ostati u Čeliku jer takav igrač nam definitivno treba, budući da može igrati na krilnim pozicijama i samom špicu napada. Konačnu odluku ćemo donijeti nakon srijede, ali mislim da je to završena stvar", kazao je Jagodić.

Ngome Clovis Sone ima 21 godinu, a u Čelik je došao iz druge ekipe njemačkog Einctrahta iz Frankfurta. Za Kamerunsku reprezentaciju U-20 odigrao je tri utakmice, postigavši dva gola. Po vokaciji je ofanzivac, a može igrati na desnom i lijevom krilu, te samom špicu napada po potrebi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.