Trener Sarajeva

Kodro: Inače se bojim izraza "apsolutni" favorit

U 12. kola BHT Premijer lige Sarajevo će na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović - Hase ugostiti Radnik. Tim povodom je u svečanom salonu "Svetozar Vujović" održana press-konferencija, a prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba FK, Meho Kodro.

"Nisu svi igrači spremni za sutrašnju utakmicu, Purić i Mitrevski vuku povrede te neće biti spremni za sutrašnju utakmicu. Što se tiče utakmice, ja se inače bojim izraza 'apsolutni favorit', definitivno mislim da su oni nezgodna ekipa i imaju trenera koji je dugo bio u Njemačkoj te gaje njihov stil igre. Igraju direktno prema protivničkim golu te je Obradović njihov najopasniji igrač. Mi prihvatamo ulogu favorita, ali svakoj utakmici treba prići na maksimalno korektan način. Stručni štab i igrači razmišljaju samo o sutrašnjoj utakmici, dok je derbi u drugom planu", kazao je Kodro.

U posljednje vrijeme bilo je dosta rotacija u ekipi, a Kodro je to prokomentarisao na sljedeći način: 

"Mi smo htjeli odmoriti neke od igrača, a sve informacije koje smo dobili u posljednje dvije utakmice su jako korisne. Moram dodati da neki igrači nisu igrali dugo vremena te je teško od njih tražiti maksimum i mislim da ne treba donositi sud na osnovu jedne utakmice".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na jedan novinarski upit koliko bodova je zacrtani cilj do kraja sezone, Kodro je rekao:

"Ja bih bio najsretniji od osvojimo sve bodove do kraja, no na to utiče mnogi broj faktora. Trenutno zaostajemo šest bodova, ali mislim da možemo smanjiti taj zaostatak. Ipak ne bih da prejudiciram, idemo od utakmice do utakmice pa ćemo vidjeti šta će biti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.