Kostić pisao Sindikatu: Neću trpjeti neutemljene otpužbe

Želi napustiti Slobodu

Kostić pisao Sindikatu: Neću trpjeti neutemljene otpužbe

Ivan Kostić obratio se Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH nakon što se našao na listi 'otpisanih' u Slobodi.

Srbijanski internacionalac zbog navodnih neisplaćenih dugovanja želi napustiti Tušanj, a kap koja je na cijelu ovu priču dodatno dolila ulje na vatru su izjave predsjednika Slobode da je Kostić eskvirao utakmice. 

Saopštenje koje je Kostić dostavio Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH prenosimo u cjelosti i bez korekcija: 

"Kada je uprava FK “Sloboda”, samovoljno i bez ikakvog razumnog povoda i opravdanja, odlučila da se prema meni odnosi kao prema problemu, a ne kao prema dijelu kluba i sportskom profesionalcu, to sam prihvatio kao, nažalost, neizbježan dio ovog uzbudljivog i ispunjavajućeg poziva. Shvatajući da takva odluka nema veze sa onim što ovaj časni klub predstavlja niti sa njegovim navijačima, već sa malim brojem ljudi u upravi kluba, u borbi za svoja prava nisam posegnuo za onim najefikasnijim sredstvom – sudskom zaštitom, jer smatram da se problemi mogu rješavati i na bezbolnije načine. Pri svemu tome, od kluba nisam tražio ništa više od onoga što mi pripada ugovorom, niti sam na bilo koji način uslovljavao ovaj sportski kolektiv, koji sam u potpunosti doživio kao svoju kuću, ali nisam želio ni pristati na neravnopravan, i po mene i moju egzistenciju, štetan položaj.

Bio sam svjestan da rješenje tog problema može biti sporo, jer i u upravi FK “Sloboda” postoje činovnici koji vjeruju da su oni najvažniji u fudbalskom sportu i koji se ponašaju kao da navijači zbog njih dolaze na stadione, ali nisam mogao ni naslutiti da će se predstavnici kluba ponijeti nečasno i da će pasti ispod donje granice dostojanstva, dajući medijima saopštenje kojim me optužuju za neprofesionalizam i rad protiv interesa kluba, te za namiještanje utakmica. Svako ko barem malo razumije sport, razumjeće i to koliko je po razum uvredljivo optuživati igrača za nečasne radnje i namještanje rezultata, jer mi fudbaleri jednostavno nemamo toliku moć – ona leži upravo tamo odakle dolaze optužbe na moj račun.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ja ne znam da li je uprava FK “Sloboda” namještala rezultate ili ne, kao igrač lojalan klubu bio bih sretan da nije, a povrh toga mi ne pada napamet optuživati nekoga bez valjanih dokaza. Ali mi također ne pada napamet prihvatati i trpjeti neutemeljene i , dokazima nepotkrijepljene, optužbe na vlastiti račun, pogotovo ne one koje izravno atakuju na moju čast. Kada sam klubu ponudio vansudsko i sporazumno rješenje problema, u čijem stvaranju ja nisam ni učestvovao, učinio sam to i zbog kluba i zbog sebe, jer nisam htio izlagati porodicu dodatnom stresu, koji nose sudski procesi, čak i kad je čovjek, kao ja u ovom slučaju, u pravu.

Ali preko ovako nečasnih postupaka i plasiranja neutemeljenih i izmišljenih optužbi od strane predsjednika kluba Senada Mujkanovića nemam namjeru tako lako preći, ne samo zbog zaštite vlastitog ugleda i časti, već i zbog drugih igrača, pogotovo onih mlađih, kojima primjerom moramo pokazati da oni nisu privatno vlasništvo nekih klupskih funkcionera i da takvi funkcioneri nisu svemoćni, mada se iz nekog razloga ponekad tako ponašaju. Zbog toga ću, u dogovoru sa Sindikatom profesionalnih fudbalera u BiH, ovaj problem rješavati tamo gdje ni Mujkanovićeve ni moje lične impresije nemaju nikakvu težinu i gdje samo činjenice imaju značaj", stoji na kraju saopštenja. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi