Kovačević: U Komitetu su bili frapirani

FSRS iznio činjenice pred Komitet za normalizaciju

Kovačević: U Komitetu su bili frapirani

Komitet za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održao je danas u Sarajevu sastanak sa predstavnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Komitet za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, u sastavu   Ivica Osim, Darko Ljubojević, Sead Kajtaz, Dino Begić, Dragan Kulina i Ivan Beus, održao je sastanak sa predsjednikom FSRS Miletom Kovačevićem, te njegovim potpredsjednicima Miloradom Sofrenićem i Sašom Košarcem, generalnim sekretarom FSRS Rodoljubom Petkovićem.

Čelnici Fudbalskog saveza Republike Srpske iznijeli su članovima Komiteta za normalizaciju određene činjenice, vezane uglavnom za korupciju unutar N/FSBiH.

"Pokušavamo zajedničkim snagama naći izlaz iz sadašnje krize. Predočili smo danas ljudima iz Komiteta neke činjenice sa kojima oni nisu bili upoznati. Dio toga se odnosi na korpuciju i sve ono što ne valja i šta treba mijenjati. Ljudi iz Komiteta bili su frapirani kada su čuli neke stvari koje do sada nisu znali", kaže za SportSport.ba predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

"Mi želimo da se paralelno riješava problematika saveza, jer sve i da izaberemo jednog predsjednika za šest mjeseci N/FSBiH će prestati da postoji jer je ovakvo stanje neodrživo. Moramo promijeniti stvari u funkcionisanju N/FSBiH. Samu promjenu statuta bih nazvao šminkerskom promjenom jer kada bi promijenili samo statut ništa značajno ne bismo postigli", dodao je Kovačević.

Po svemu sudeći, od novog statuta, odnosno njegovog prihvatanja, neće biti ništa, jer FSRS i dalje ne odustaje od svog stava da N/FSBiH treba imati modifikovano predsjedništvo, na što u UEFA i FIFA ne žele ni da čuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.