Kozara će biti novčano kažnjena

Zbog sramotnog ponašanja navijača

Kozara će biti novčano kažnjena

A. Beganović

Fudbalski klub Kozara, član Prve lige Republike Srpske, biće novčano kažnjena zbog toga što su navijači na susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine uzvikivali "Nož, žica, Srebrenica", te veličali osumnjičenog za ratne zločine Ratka Mladića, saznaje SportSport.ba.

Revanš susret osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Kozare i Sarajeva obilježilo je sramotno ponašanje navijača domaće ekipe, koji su vrijeđali žrtve genocida u Srebrenici i veličali osumnjičenog za ratne zločine Ratka Mladića.

Par dana nakon ovog susreta održana je sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH koja je shodno Disciplinskom pravilniku slučaj prebacila Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Republike Srpske.

No, iako je susret odigran krajem oktobra konačna odluka za ovaj slučaj još nije donesena, a iz Disciplinske komisije su za SportSport.ba istakli da se čeka očitovanje Kozare.

"Prošli put sam vam rekao da će odluka biti donesena do ponedjeljka, no još nije. Čekamo očitovanje Kozare i nakon toga ćemo odmah donijeti odluku. To bi trebalo biti tokom ove sedmice, a vjerovatno će Kozara biti kažnjena novčano", za SportSport.ba je izjavio predsjednik Disciplinske komisije Radivoje Lazić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi