Krajina pala u Vitezu

Druga liga FBiH Zapad, 8. kolo

Krajina pala u Vitezu

E. Škorić

Nogometaši Viteza su u Vitezu nadigrali cazinsku Krajinu u utakmici osmog kola 2. lige FBiH - Zapad.

Vodeća Krajina doživjela je prvi poraz u Vitezu. Goste je načeo Salkić u 20. minuti golom s bijele tačke. U desetoj minuti nastavka je Osmančević povisio na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Zukan u 71. minuti.

Una je u Bihaću s 3:1 bila bolja od Sloge iz Bosanske Otoke, a pogotke za domaće postigli su Mehadžić, Šušnjar i Abdihodžić, dok je Rekić u 43. iz penala pogodio za goste.

Domaćin je bio uvjerljiv i u duelu Vlašića i Omladinca (3:0). Imširović dva puta i autogol Zulića bili su dovoljni za siguran trijumf Vlašića, koji je sada peti na tabeli sa 13 bodova.

Druga liga Zapad, 8. kolo:
FK Vitez - Krajina 3:0 (Salkić 20 - penal, Osmančević 55, Zukan 71)
Una - Sloga 3:1 (Mehadžić 19, Šušnjar 78, Abdihodžić 92/ Rekić 43 - penal)
NK Vlašić - Omladinac 3:0 (Imširović 41, 72, Zulić 68 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.