Krupa poražena u prvoj test utakmica na Zlatiboru

Mačva pokazala zube

Krupa poražena u prvoj test utakmica na Zlatiboru

D. Vejo

Fudbaleri Krupe poraženi su u prvoj kontrolnoj utakmici, a u sklopu priprema na Zlatiboru od novog člana Super lige Srbije ekipe Mačve rezultatom 1:0.

Banjalučani su, iako to rezultat ne govori, bili dosta dominantniji tim na terenu. U šestoj minuti, centarfor Krupe Elvir Koljić izašao je sam pred protivničkog golmana, no njegovu šut zaustavlja Filipović.

Nedugo zatim, u velikoj prilici našao se ponovo Koljić, ali mu je i ovaj put, sreća okrenula leđa. Kako to obično biva, promašaje premijerligaša kaznio je protivnik. Igrao se 21. minut utakmice kada Obrovac dovodi Mačvu u vodstvo, a na kraju će se ispostaviti da postavlja i konačan rezultat.

Međutim, nije primljen gol obeshrabio izabranike Slobodana Starčevića. U toku je 40. minut susreta, a ponovo je Koljić bio u centru pažnje. Stameni napadač plavo-bijelih krenuo je u solo prodor, stigao na svega nekoliko metara od gola protivnika, da bi na njega sa leđa naletio defanzivac Mačve. Na čuđenje Banjalučana, jedanaesterac nije sviran.

Nakon predaha, Krupa je ponovo imala incijativu. Starčević je odlučio da na teren izvede drugih 11 igrača, koji nisu smogli snage da stignu do pogotka i remija.

Sada slijedi utakmica sa Radom koja se igra već u subotu, a dan kasnije, banjalučki sastav će svoja koplja ukrstiti sa ekipom Spartaka iz Subotice, dok će petog jula snage odmjeriti sa Zemunom. Posljendji test meč, na rasporedu je osmog jula kada će za protivnika Krupa imati Napredak iz Kruševca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi